038-7852407 info@mrdekok.nl

Mediation

Mediator in Zwolle 

Mediation 

 

Conflicten bij het beëindigen van een relatie of een ruzie op het werk kosten tijd en energie. Het is voor alle betrokken partijen fijn om dat snel achter zich te kunnen laten. Maar soms kom je er gewoon niet meer uit … Herkenbaar? Mediation kan in dat geval een uitkomst bieden.

Willen jullie er mét in plaats van tégen elkaar uitkomen? Samen een modus vinden van waaruit jullie weer verder kunnen? Dan ga ik als onpartijdige gespreksleider graag met jullie om tafel. In één of meerdere gesprekken, afhankelijk van de situatie en vraag, kunnen alle partijen op deze manier hun verhaal doen, en wordt samen gewerkt aan een oplossing die iedereen recht doet.

Direct meer informatie ontvangen?

Heeft u snel informatie nodig? Wilt u direct aan de slag kunnen? Neem dan nu contact op. 

Waarom mediation bij Kirsten de Kok?

N

hulp bij echtscheiding, arbeidsconflicten of ruzie met familie, buren etc.

N

vaak sneller en goedkoper dan een rechtszaak

N

de oplossing sluit aan op de wensen van alle partijen

N

ik denk mee in mogelijkheden, niet in beperkingen

N

opstellen van convenant, ouderschapsplan en alimentatieberekeningen

N

ook voor het herzien echtscheidingsconvenant of ouderschapsplan bij een nieuwe situatie

Mr. Kirsten de Kok MFN registermediator

Beëindiging huwelijk of geregistreerd partnerschap

 

Een moeilijke keuze, maar jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan. Kiezen jullie er beiden voor om dit via mediation te doen? Dan nodig ik jullie uit op kantoor in Zwolle. Tijdens het eerste gesprek wordt de basis gelegd om tot afspraken te kunnen komen. In de gesprekken daarna worden de onderwerpen waarover jullie verplicht afspraken moeten maken besproken. De gemaakte afspraken zet ik voor jullie in het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst. Zijn er kinderen in het spel, dan stellen we samen, op basis van wat jullie belangrijk vinden, een ouderschapsplan op, Hierin worden de afspraken over de omgangsregeling en de alimentatieverplichtingen opgenomen. Na ondertekening van de stukken zorg ik ervoor dat deze worden opgestuurd naar de rechtbank of gemeente, waarna het huwelijk of het geregistreerd partnerschap wordt ontbonden.

 

Ouderschapsplan

Zijn jullie niet getrouwd of geregistreerd partner, maar hebben jullie samen wel een minderjarig kind? Dan zijn jullie verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Ik ga graag met jullie in gesprek om deze zo constructief mogelijk vorm te geven. We bespreken samen wat jullie beiden belangrijk vinden en gezamenlijk door willen geven aan jullie kind(eren). Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan wat jullie rol als ouders is en hoe jullie deze praktisch in willen vullen. Al deze afspraken vind je vervolgens terug in jullie ouderschapsplan.

Welke kosten zijn er verbonden aan mediation?

 

De kosten zijn afhankelijk van de situatie en jullie vraag, en daarmee van het aantal gesprekken dat wij met elkaar voeren. Hebben jullie bijvoorbeeld zelf een ouderschapsplan opgesteld dat jullie graag door een onafhankelijk persoon laten toetsen? Dan zijn jullie waarschijnlijk sneller klaar dan wanneer jullie nog aan het begin staan en enkel hebben uitgesproken dat jullie willen scheiden. In ons eerste gesprek bespreek ik met jullie de aanpak, de regels waar ik mij als mediator aan moet houden en de bijbehorende kosten. In bepaalde gevallen heeft u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand.

Bij familiemediation (echtscheiding, ontbinden geregistreerd partnerschap, opstellen ouderschapsplan) is deze intake gratis.

Ruzie: een conflict op het werk of met de buren

 

Je familie, collega’s en buren heb je helaas niet voor het uitkiezen. Het kan daardoor gebeuren dat je in een arbeidsconflict of burenruzie terechtkomt. Vaak leveren dit soort conflicten de nodige spanning en stress op. Niet fijn, want je komt elkaar regelmatig tegen. Hoe beëindig je zo’n ruzie? Dit kan via de rechter, waar twee advocaten tegenover elkaar staan. Maar natuurlijk kan dat ook met behulp van mediation. Is er nog iets van een gesprek mogelijk? Dan bemiddel ik graag, zodat jullie er samen uitkomen. Als onafhankelijk gesprekspartner zoek ik naar het beste resultaat voor beide partijen.

Echtscheidingsmediation en mediation bij conflicten

Overwegen jullie mediation bij een conflict?

 

Hebben jullie hulp nodig bij het op een goede manier oplossen van een familie- of arbeidsconflict? Behoefte aan een onafhankelijke mediator die een oplossing zoekt die aan alle partijen recht doet? Willen jullie iemand die helpt bij het regelen van uw scheiding? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Postbus 1150,  8001 BD Zwolle
038-7852407
info@mrdekok.nl

Logo MfN Registermediator Mr Kirsten de Kok Zwolle